Wij hopen natuurlijk dat je blij bent met je rok. Maar als je – om welke reden dan ook – de rok terug wilt sturen of ruilen, dan kan dit uiteraard. Dit moet wel gebeuren binnen 14 dagen vanaf de datum van levering. Stuur een email naar customercare@happyskirtt.com waarin je ons laat weten dat je de rok terugstuurt of wilt ruilen. Vermeld in de email altijd om welke rok (en maat) het gaat en het is ook fijn voor ons om te weten waarom je de rok wilt terug sturen. Wij sturen je een bevestiging per email met daarin de instructies hoe je moet retourneren. De kosten voor terugzending zijn voor eigen rekening.

Happyskirtt stort het aankoopbedrag binnen 24 uur terug nadat we de rok in ontvangst genomen en gecontroleerd hebben. De rok mag niet beschadigd of gedragen zijn en moet teruggestuurd worden in de originele verpakking. Het oranje label aan de zoom van de rok mag niet verwijderd zijn.

Het is gebruikelijk dat het bedrag binnen 2-3 werkdagen op je rekening staat. Maar dit is ook afhankelijk van je bank. Als je betaalt met een credit card, duurt het soms wat langer.

Als je de rok wilt ruilen, laat het ons dan even weten via customercare@happyskirtt.com. Wij zorgen er dan voor dat de rok apart gelegd wordt, indien voorradig natuurlijk, en versturen die als de aanvankelijk bestelde rok binnen is.

Je kunt een bestelling ook annuleren. Hou er wel rekening mee dat, als je voor 14.30 uur bestelt, wij je zending nog dezelfde dag versturen. Maar ook als je bestelling reeds verstuurd is, kun je altijd nog annuleren. Je zult dan wel de artikelen zelf weer terug moeten sturen naar happyskirtt. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Heb je verder nog vragen of wil je graag advies? Stuur dan een mailtje naar ons via customercare@happyskirtt.com.