BEDRIJF

happyskirtt.com, alleen rokken, alleen online, is bedacht en gelanceerd door Els Loesberg, oud hoofdredacteur van het Nederlandse vrouwenweekblad Libelle en voormalig media directeur in Zuid-Oost Europa. Op een dag besloot Els, zelf een groot liefhebber van de rok, dat volwassen vrouwen beter verdienen dan rokjes tot halverwege de dijen in spillebeen maten. Waarmee de basis voor het bedrijf Happyskirtt was gelegd. De rokken van happyskirtt.com worden in kleine aantallen geproduceerd in een van de bekendste Bulgaarse confectieateliers in Ruse, aan de Donau op de grens met Roemenië. Daarbij wordt er strikt op toegezien dat alle regels voor mens en milieu in acht worden genomen. Alle stoffen van happyskirtt.com komen uit Italië. Verzending gebeurt vanuit Nederland. Het bedrijf Happyskirtt Ltd is gevestigd in Sofia, Bulgarije.

DE ROKKEN

De rokken van happyskirtt zijn tijdloos én modieus. Er zijn 3 klassieke modellen: de Kelly (platte plooi), de Hepburn (pencil-tulp) en de Monroe (met kleine plooitjes en zakken). Alle rokken zijn gevoerd, perfect afgewerkt en hebben dezelfde zwarte, comfortabele elastische tailleband. Er is veel tijd gestoken in de ontwikkeling van zowel de modellen als van de speciale rokband. Deze zwarte band maakt de rokken van happyskirtt niet alleen herkenbaar maar ook heel comfortabel in het dragen. Omdat er 3 vaste modellen zijn, weet de klant na de eerste keer precies wat ze koopt. De stof maakt het verschil. Happyskirtt voert ook een eigen maat systeem dat er voor zorgt dat de rok perfect past.

DE STOFFEN

Alle stoffen die happyskirtt gebruikt, komen uit Italië. Happyskirtt besteedt veel aandacht aan het vinden van mooie kwaliteitsstoffen en de juiste dessins in met name Prato en Bologna. Een veelgebruikte effen stof is de soepel vallende Italiaanse eurojersey. Prachtige kleuren en wasmachine bestendig. Alle rokken van happyskirtt zijn gevoerd met cupro. Cupro is een hoogwaardig natuurproduct met een zijdeachtige touch: een cellulosevezel die is geproduceerd door katoencellulose met cuprammonium zout te behandelen. Het is vooral bekend als een alternatief voor zijde, en wordt dan ook vaak kunstmatige zijde genoemd. De voering kleeft niet aan je kousen.

MAATSYSTEEM

Happyskirtt voert een eigen maatsysteem omdat maten onderling nogal verschillend kunnen zijn. Een 42 bij het ene merk, kan heel anders uitpakken bij een ander merk. Daarnaast verschillen landen onderling ook nog. Een Italiaanse maat 42 staat bijvoorbeeld gelijk aan een Nederlandse 38 of een Engelse maat 10. Als je op de maattabel klikt bovenin de balk, dan vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw perfecte happyskirtt maat te bepalen. Mocht de rok toch niet goed passen, dan kun je altijd retourneren of  ruilen voor een andere maat.

ELS LOESBERG

Els Loesberg, voormalig hoofdredacteur Libelle, uitgever van glossy maandbladen en CEO van media bedrijven, kent de weg in Oost-Europa waar ze jarenlang actief was voor de internationale tijdschriftentak van een Europees uitgeefconcern. En dus startte ze daar met haar happyskirtt project. Els: “Maar weinig mensen weten dat in Roemenië en Bulgarije een belangrijk deel van de collecties van Italiaanse en Europese top fashion brands wordt geproduceerd.”  En zo kwam ze uiteindelijk terecht bij een professioneel confectiebedrijf in Bulgarije waar hoogwaardige kwaliteit geleverd wordt. Daar worden nu de Kelly’s, Hepburn’s en Monroe’s gemaakt. In kleine oplages, met alle zorg en aandacht die de rokken verdienen. Els: “Het moet echt een rok zijn waar je blij van wordt. We heten niet voor niets happyskirtt.”

BLOG

Els Loesberg heeft een blog bijgehouden vanaf de opstart van happyskirtt. Het blog forskirtaddictsonly volgt de ontwikkeling van het happyskirtt idee op de voet. Hoe een mediapersoon die niet uit de modewereld komt, het uiteindelijk toch voor elkaar krijgt haar rokjes-business van de grond te tillen. De ontwerpen, de stoffen-tocht, de lancering, alles wat erbij komt kijken, kun je terugvinden op het blog. “Een ongelooflijke ontdekkingstocht,” zegt Els er zelf over. “Maar het is gelukt, en happyskirtt heeft inmiddels al een heleboel geweldig leuke klanten heel blij gemaakt met een rok.” Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal aan vooraf ging, ga dan naar forskirtaddictsonly.com.